Vårfest på Korsholms högstadium

Skylt

 

Mikroprojektet ”Gäst i undervisning”, som är ett samarbete mellan Korsholms högstadium och projektet SEMPRE vid yrkeshögskolan Novia, har tagit sommarlov tillsammans med högstadiets elever.

Verksamhetens mål har varit att sudda ut gränser mellan olika generationer genom ett generationsöverskridande samarbete där äldres kunskap tas till vara och inkluderas i undervisning bland ungdomar. Intresserade äldre har fått anmäla sitt intresse för att delta i undervisning och berätta kring något skilt tema de har kunskap inom. Efter introduktion och träffar tillsammans med andra deltagare och personal från skolan har deltagarna inkluderats på olika sätt i undervisningen på skolan. Teman som deltagare har berättat kring har varit allt från hur man kan ta tillvara använda saker och genom återbruk skapa nya föremål, till föreläsningar kring volontärarbete och företagsekonomi.

Alla deltagare som har varit med i mikroprojektet blev inbjudna till högstadiets vårfest som hölls i lördags 2.6.2018. På den festliga tillställningen deltog förutom skolans elever och personal även föräldrar till de elever som går ut nionde klassen samt inbjudna gäster. Vi njöt alla av den festliga stämningen, den vackra musiken och de fina talen som bjöds på. Deltagarna i mikroprojektet som har fungerat som gäster i undervisningen på skolan fick ett särskilt tack i rektorns tal. Vi från projektets sida vill även vi framföra vårt varmaste tack för gott samarbete både till deltagare och till skolans personal samt önska er alla en riktigt fin sommar!

Inger tal
Rektorn Inger håller tal.

 

Deltagare
Deltagarna på VIP raden.
Utanfr Botniahallen
Dags för sommarledighet!

 

Foto: Susanne Jungerstam
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s