Filmklipp om mikroprojekt

Inom SEMPRE görs några korta filmklipp från en del olika länder och mikroprojekt för att visa en del av de initiativ som görs inom projektets ramar.  Mikroprojektet ”Gäst i undervisningen”, som är ett samarbete med Korsholms högstadium, är ett av dessa mikroprojekt som kommer att inkluderas i ett filmklipp.

Mikroprojektet består av generationsmöten i skolmiljö mellan seniorer och juniorer. Vi värnar om att sudda ut gränser mellan olika generationer och främja kunskapsutbyte mellan de olika åldersgrupperna. Detta görs bland annat genom att inkludera frivilliga äldre i undervisningen på högstadiet.

 

Under gårdagen var fotografen Brunhilde med oss under en dag på högstadiet och filmade sekvenser från skoldagen där några av mikroprojekt-deltagarna var med i undervisningen. Vi fick en annorlunda och trevlig dag tillsammans med engagerade pensionärer och intresserade elever. Nu väntar vi med spänning på slutresultatet!

Även lite finländska naturbilder kom med på fotografi och film under dagen.

Ett stort tack till både deltagare i mikroprojektet, elever och personal för att vi fick delta i er skoldag igår och uppleva en spännande och innehållsrik dag tillsammans med er!

Foton: Susanne Jungerstam, Ulrika Häggström
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s