Generationsmöten

För tillfället är ett av våra senaste mikroprojekt i full gång. ”Gäst i Undervisningen” är ett mikroprojekt som ordnas tillsammans med Korsholms högstadium och som erbjuder möjlighet till generationsmöten där kunskap och lärdomar utbyts mellan generationer.

I december deltog de första deltagarna i en introduktionsträff på Korsholms högstadium. Under introduktionstillfället fick deltagarna och vi chansen att bekanta oss med varandra, diskutera kring upplägget samt en rundvandring på skolan. Mikroprojektet har utvecklats baserat på önskemål som framkom under ett diskussionstillfälle tillsammans med pensionärer från kommunen. Det framkom att äldre gärna skulle se någon sorts aktivitet tillsammans med just elever på högstadiet och att ett kunskapsbyte mellan generationerna skulle vara önskvärt.

 

I detta skede av mikroprojektet sammanställs ämnen som deltagarna kan integreras i och småningom kommer de första deltagarna att få delta som gäst i undervisning och i ett generationsmöte där förhoppningen är att kunskap mellan äldre och yngre utbyts. Nya deltagare är välkomna vart efter mikroprojektet pågår. Så vill du delta i en meningsfull aktivitet där du kan berika högstadieelevers undervisning med erfarenheter från ditt eget liv så ta kontakt på ulrika.haggstrom@novia.fi för att få veta mer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s