Digital händelsekalender för seniorer i Korsholm

De informationstillfällen (Va kan man jäär som pensionäär) som ordnades runt om i Korsholms kommun tidigare under hösten har nu fått en fortsättning i form av en digital händelsekalender. Den digitala kalendern är en del utav mikroprojektet ”Närproducerad Livsglädje”. Kalendern är menad för pensionärer i Korsholms kommun och har gjorts i samarbete med Seniorpunkten.

Kalendern fungerar som ett verktyg för att kommunen, föreningar, församlingar och övriga som arrangerar aktiviteter för seniorer i kommunen lättare skall kunna planera sin verksamhet. Igår ordnade vi en introduktion till kalendern för intresserade aktörer, tillsammans gick vi genom hur man matar in aktiviteter och hur kalendern upprätthålls i framtiden.

 

 

 

 

Kalendern ger även alla pensionärer i kommunen ett digitalt hjälpmedel för att kunna hitta olika aktiviteter och händelser som ordnas i närområdet.

Du hittar kalendern på Korsholms kommuns hemsida under fliken ”Vård och omsorg” —> ”Äldreomsorg” —> ”Aktiviteter”

Eller direkt från länken:
https://sites.google.com/site/seniorprogramkorsholm/

Introduktion digital kalender 4

Du kan välja mellan att se program per vecka, månad eller som en listade under datum genom att trycka på de olika flikarna högst uppe i kalendern (inringade på bilden ovan). Genom att klicka på de olika händelsernas namn i kalender får du fram mer information om just den specifika händelsen, så som arrangör, kostnader och eventuell förhandsanmälning.

 

Ifall du vill tipsa om någon annan som ordnar aktiviteter för äldre och som kunde inkluderas i kalendern så kan du skicka e-post till ulrika.haggstrom@novia.fi.

Introduktion digital kalender 3

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s