Hemmaboende äldre på landsbygden

Inom projektet har vi som mål att bidra med nya verktyg för social innovation. De verktyg som tas fram utgår från empowerment och delaktighet och görs tillgängliga för producenter av socialservice runt om i Östersjöregionen. Projektet vill ge personer i Östersjöregionens glesbygd – projektparternas fokusgrupper – större inflytande över sin egen framtid samt stärka personernas förmåga att vara delaktiga i den sociala innovationsprocessen. Yrkeshögskolan Novia har hemmaboende äldre på landsbygden som fokusgrupp.

Hur får vi då äldre involverade i den sociala innovationsprocessen?

  • LEN – Genom att skapa ett lokalt nätverk (LEN) som består av representanter från offentliga, privata och tredje sektorn (exempelvis kommuner, organisationer och kyrkan). Med hjälp av LEN samlar vi ihop representanter för vår fokusgrupp (äldre på landsbygden) och tillsammans identifierar vi de äldres servicebehov och skapar tillsammans nya idéer genom att använda stärkande verktyg.

  • MIKROPROJEKT – Projektets olika parter utför mikroprojekt som avser stärka de olika fokusgrupperna. Genom mikroprojekten samverkar äldre och tjänsteproducenter för att utveckla nya eller förbättrade socialserviceformer.

 

blogg1

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s