Mikroprojekt

Med hjälp av LEN (de lokala nätverken) samlar LEN-koordinatorerna representanter för sin fokusgrupp och tillsammans identifierar vi fokusgruppens servicebehov och skapar nya idéer genom att använda stärkande verktyg. Projektparter inom SEMPRE utvecklar och testar stärkande metoder och verktyg och initierar lokala mikroprojekt.

Mikroprojekten är småskaliga initiativ som avser stärka fokusgrupperna och förbättra deras livssituation. Fokusgrupperna, som för vår del är äldre på landsbygden, blir i och med mikroprojekten delaktiga i  processen genom att de är samproducenter av sociala tjänster. Tjänsteleverantörerna fungerar mer som handledare än  utförare av tjänsterna. Genom mikroprojekten samverkar vi med representanter för fokusgruppen och serviceproducenter för att tillsammans utveckla nya eller förbättrade socialserviceformer.

I dags läget har det startats två mikroprojekt inom vårt lokala nätverk. Det ena ordnas av Vasanejdens föreningar för närståendevårdare och det andra av Korsholms kommun inom hemrehabilitering. Nu i januari startar ett nytt mikroprojekt som vi ordnar i samarbete med Seniorpunkten, Korsholms kommun. Läs mer på affischen nedanför för mer information. Ytterligare information finns på vår facebooksida SEMPRE – Social Empowerment in Rural Areas. (https://www.facebook.com/Sempre-Social-Empowerment-in-Rural-Areas-207057953069020/)

flyermp

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s